Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Trove] Najszybszy Sposób na Mastery Rank przy użyciu Fishbota

ImmortalS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :)

Pewnie dużo z nowych graczy ma problem z dobiciem 20 MR [Mastery Rank], w Tutorialu przedstawię wam nie do końca "legalny" sposób jak wbić MR oraz jak się w pewnym sensie dorobić  :rolleyes:

1. Krok pierwszy. Fishbot, wędka i przynęty.

Może zacznę od tego że wędkowanie jest bardzo opłacalne, nie wiem czy twórcy zrobili to specjalnie, ale jak na razie można "wyciągnąć" prawie 2 razy więcej glimu, niż włożyło się w zakup wabików  :DWięc teraz gdy już mamy np. 600 wabików stawiamy bota gdzie tylko chcemy, za spawnem w hubie, na swoim cornerstone'ie lub gdziekolwiek, i włączamy bota tak by łowił sobie rybki.

(wędkę, oraz wabiki można zakupić na Hubie, od sprzedawcy pirata)

(http://www.mpcforum.pl/topic/1449073-fish-bot-dzialajacy-w-tle-0408/ - Link do Fishbota, dzięki Jaweed  <3 )

2. Krok drugi. przerobienie ryb w Loot collectorze

Dość prosty krok, przerabiamy ryby zyskując glim, zasoby (Blank page, Acient scale itp), po czym kupujemy wabiki od nowa i znowu ustawiamy bota tak żeby łowił.

(Przy pierwszym łowieniu wpadnie trochę MRP (Mastery rank points) ale to nadal nie jest to czego my chcemy)

Teraz powtarzając krok 1 i 2 przez parę dni można dorobić się kosmicznych ilość glimu. Wystarczy że będziemy mieli szczęście i wydropi nam dużo Hub Huggerów które dają po 1000 glimu.

3. Krok trzeci. chodzenie/pływanie/latanie po mapie koło wody.

Na (chyba) wszystkich adventure maps powinny znajdować się piraci w swoich statkach (zdjęcie niżej), którzy sprzedaj pułapki z pomocnikami i to na nich będzie nam najbardziej zależało. Jedna pułapka kosztuję 300 glimu, więc przy 40k glimu będziemy w stanie ich trochę kupić. (Nie zalecałbym wydawać swoich wszystkich glimów gdyż ten sposób jest idealny na walutę do wymiany z piratami, a wabiki są całkiem drogie)

(zdjęcie które pokazuje jak wygląda statek)

itnYNxI.jpg

I to chyba wszystko, Myślę że ten sposób jest jednym z lepszych ponieważ pomocników jest wystarczająco dużo by wbić 6/7 mastery ranków, A większość nowych graczy zatrzymuje się na tym własnie etapie i nie wie co zrobić dalej, ja sam tez nie wiedziałem co zrobić na 13 poziomie MR, a poziomowanie nowej klasy nie wchodziło w grę bo wydawało się to zbyt nudne.

Jeśli nie umiesz znaleźć łodzi z piratem po prostu kieruj się w stronę schodzących boi, one pokazują gdzie znajduje się najbliższy statek piracki lub quest.

Mam nadzieję że komuś się to rzeczywiście przyda  :rolleyes: 

Syn%20Fakera_eune_412_2_text.png

Szukasz supporta ? Pisz pw ;]

Opublikowano

Poradnik bardzo pomocny. Polecam go każdemu graczowi, który stara się o szybki Mastery Rank ;)

Live a life you'll remember.

Opublikowano

a jest jakaś różnica miedzy łowieniem w wodzie a w czekoladzie? I co musze zrobić by łowić w czekoladzie? bo mam w swoim domku i nie moge ;/

W czekoladzie można łowić zaczarowane ryby

Żeby w niej łowić musisz zrobić "cukierkową" wędkę

Straszę już forum od

20 CZERWCA 2015r.

Blaaaaaarg*

*Lubię Isaaca, opis Shoopu Da Whoopu

Opublikowano

W czekoladzie można łowić zaczarowane ryby

Żeby w niej łowić musisz zrobić "cukierkową" wędkę

nie prawda, zaczarowane ryby można łowić w każdym łowisku, różnią się one od normalnych tylko tym, że trzeba je łowić w konkretnych miejscach.

Co do różnicy między łowieniem, każde łowisko posiada własny zbiór ryb które możesz złowić, różnica między tymi łowiskami to tylko ten zbiór. Zaczarowane ryby jak już pisałem trzeba łowić w konkretnych warunkach (na przykład w lawie będąc w biomie zimowym) 

­

af138b19bf4219ac26610629041f93e5.gif

Opublikowano

nie prawda, zaczarowane ryby można łowić w każdym łowisku, różnią się one od normalnych tylko tym, że trzeba je łowić w konkretnych miejscach.

Co do różnicy między łowieniem, każde łowisko posiada własny zbiór ryb które możesz złowić, różnica między tymi łowiskami to tylko ten zbiór. Zaczarowane ryby jak już pisałem trzeba łowić w konkretnych warunkach (na przykład w lawie będąc w biomie zimowym) 

­

czyli np. jak jest dungeon na biomie zimowym w którym jest lawa to tam będą te zaczarowane lootać?

i czy moge w jakiś sposób mieć lawę we własnym domku tak jak wode czy czekoladę?

Opublikowano

czyli np. jak jest dungeon na biomie zimowym w którym jest lawa to tam będą te zaczarowane lootać?

i czy moge w jakiś sposób mieć lawę we własnym domku tak jak wode czy czekoladę?

Widzisz w moim poprzednim poście jest błąd, zaczarowane ryby łowią się tylko w wodzie, ale właśnie muszą być spełnione pewne wymagania. (Tak samo jak pewne rzadkie ryby, lecz w tym przypadku zależnie od łowiska) 

Na przykład Deep Sea Merthing którą można złowić w wodzie na każdym biomie nie licząc Fae Wilds oraz Dragonfire, musimy także łowić wędką Lady of the Lake w ręce oraz znajdować się poniżej 20 poziomu (który możemy sprawdzić wpisując komende /loc (środkowa wartość musi być poniżej 20) ) 

Co do łowienia we własnym domku nie mam pojęcia, do tej pory zdawało mi się że nie można tam wylewać wody 

Z resztą w planach mam napisać o tym poradnik, lecz nie mogę zwyciężyć Lenia :P

­

Opublikowano

Widzisz w moim poprzednim poście jest błąd, zaczarowane ryby łowią się tylko w wodzie, ale właśnie muszą być spełnione pewne wymagania. (Tak samo jak pewne rzadkie ryby, lecz w tym przypadku zależnie od łowiska) 

Na przykład Deep Sea Merthing którą można złowić w wodzie na każdym biomie nie licząc Fae Wilds oraz Dragonfire, musimy także łowić wędką Lady of the Lake w ręce oraz znajdować się poniżej 20 poziomu (który możemy sprawdzić wpisując komende /loc (środkowa wartość musi być poniżej 20) ) 

Co do łowienia we własnym domku nie mam pojęcia, do tej pory zdawało mi się że nie można tam wylewać wody 

Z resztą w planach mam napisać o tym poradnik, lecz nie mogę zwyciężyć Lenia :P

­

Dzieki wielkie. I ostatnie pytanie: wiesz może gdzie najlepiej postawić własnie bota? (tak, żeby wyciągnąć jak najwięcej glymu)

Opublikowano

Dzieki wielkie. I ostatnie pytanie: wiesz może gdzie najlepiej postawić własnie bota? (tak, żeby wyciągnąć jak najwięcej glymu)

Złap mnie kiedyś w grze MarkMejdMajDej, zaprosze cię do clubu gdzie mamy duże łowiska i dużo teleportów, tam sobie spokojnie możesz postawić bez obawy. (Przypominam że można zapraszać do znajomych ludzi offline)

­

Opublikowano

a jest jakaś różnica miedzy łowieniem w wodzie a w czekoladzie? I co musze zrobić by łowić w czekoladzie? bo mam w swoim domku i nie moge ;/

W czekoladzie łowisz unikatowe ryby. Musisz posiadać wędkę do łowienia w czekoladzie, którą craftujesz u Nautical Assembler, potrzebujesz 5x Ancient Sale, 100x Wild Cupcakes, 150 Shapestone Ore.

Wyłapał ktoś już za to bana ?

Wątpię, ponieważ większość łowi w swoich klubowych światach :)

Złap mnie kiedyś w grze MarkMejdMajDej, zaprosze cię do clubu gdzie mamy duże łowiska i dużo teleportów, tam sobie spokojnie możesz postawić bez obawy. (Przypominam że można zapraszać do znajomych ludzi offline)

­

Ja też mogę do klubu ? Pisz wiadomość na MPC.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

mam pytanie co do kroku 3go, po co są klatki z pomocnikami ktorych sprzedaje pirat, co oni robią ? :)

Za pomocników i mounty dostaje się mastery point.

Opublikowano

mam pytanie co do kroku 3go, po co są klatki z pomocnikami ktorych sprzedaje pirat, co oni robią ? :)

Za pomocników i mounty dostaje się mastery point.

Pomocnicy dodają także bonusy (każdy ma praktycznie inny) więc jeśli dobrze skomponujesz go ze swoją postacią może ci bardzo pomóc 

­

Opublikowano

Merchant z wabikami jest w Hubie. Obok jego sklepu jest woda i łowi tam parę osób. 

dzięki, a w jaki sposób zdobyć taką ilość glimu ? (mam 7lvl)

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...